در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 18 دی 1403

آیین نامه اداره خوابگاههای دانشجویی

آیین نامه اداره خوابگاههای دانشجویی

  

خوابگاه مکانی است جزء امکانات رفاهی دانشگاه که دانشجویان طبق ضوابط و شرایط تعیین شده به صورت فردی یا گروهی     قسمتی از اوقات فراغت و استراحت خود را در آنجابه سربرده و به هنگام سکونت ضمن رعایت حقوق دیگران و مقررات خوابگاهی از امکانات فرهنگی ، فوق برنامه ، ورزشی ، معیشتی و خدماتی آن در حدود امکانات دانشگاه استفاده می نمایند .

ماده 1 : سازمان ، تشکیلات و نحوه اداره امور خوابگاهها

1ـ 1 ـ  مسئولیت خوابگاهها ، حفظ اموال ، اماکن ، تأسیسات ، و اجرای مقررات عمومی خوابگاهها بر عهده اداره امور خوابگاهها در حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه است .

تبصره : نمودار تشکیل اداره امور خوابگاهها بر اساس پیشنهاد هر دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی و تصویب سازمان امور اداری و استخدامی کشور تعیین می شود .

2 ـ 1 ـ اداره امور خوابگاهها می تواند در اجرا و پیشبرد وظایف خود از دانشجویان متعهد به طریق پاره وقت ، به صورت افتخاری  یا در قالب کار دانشجویی ، استفاده نماید .

3 ـ 1 ـ  به منظور ایجاد هماهنگی در اجرای فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی شوراهایی به طور جداگانه برای برادران و خواهران مجرد و متأهلین با ترکیب زیر در خوابگاههای دانشجویان تشکیل می گردد :

1ـ3ـ1ـ  نماینده بسیج دانشجویی ، یک نفر به انتخاب مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی .

2ـ3ـ1ـ  نماینده دفتر مقام معظم رهبری - یک نفر به انتخاب مسئول دفترنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی .

3ـ3ـ1ـ  نمایندگان معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی - دو نفر .

تبصره : دانشگاهها ، مؤسسات آموزش عالی که دارای امور فرهنگی می باشند ، نماینده این اداره می تواند به عنوان یکی از نمایندگان معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در این شورا معرفی شود .

4ـ3ـ1ـ  نمایندگان دانشجو - دو نفر به انتخاب دانشجویان ساکن همان خوابگاه .

5ـ3ـ1ـ  مدیر امور خوابگاههای دانشجویی - دبیر شورا .

تبصره : شورای فوق الذکر زیر نظر مستقیم معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تشکیل می گردد تا با استفاده از کلیه نیروهای دانشجویی ساکن همان خوابگاه نسبت به انجام امور فرهنگی و فوق برنامه اقدام می نماید .

ماده 2 : چگونگی واگذاری خوابگاه

خوابگاه بر مبنای امتیازات تعیین شده به دانشجویانی که امکان تردد روزانه از محل سکونت به دانشگاه محل تحصیل برای آنها وجود نداشته باشد ، واگذار می گردد .

اهم اولویتها به شرح ذیل است :

1ـ2ـ دانشجویان شاهد و ایثارگر ( آزاده ، جانباز ، رزمنده و شاهد )

2ـ2ـ  دانشجویان عضو خانواده معظم شهدا ، اسراء ، مفقودین و آزادگان . 

3ـ2ـ  دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی .

4ـ2ـ  دانشجویان مناطق محروم براساس سهمیه ورودی کنکور سراسری.

5ـ2ـ  دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی .

تبصره 1 : جانبازان 70 درصد و بالاتر ، فرزندان محترم شاهد( شهدا ، اسراء ، مفقودین و جانبازان 70 درصد و بالاتر) همسران شهدا که مجددا ازدواج ننموده اند ، دانشجویان روشندل ، نفرات اول تا دهم گروههای پنجگانه آزمایشی آزمون سراسری گزینش دانشجو ، قهرمانان ورزشی و برگزیدگان المپیادهای علمی در سطح جهانی و آسیایی و دانشجویان معلولی که درصد معلولیت آنها مشابه با جانبازان 70 درصد و بالاتر باشد ، بدون امتیاز بندی در خوابگاه مجردی اسکان داده می شوند.

تبصره 2 : در هر دانشگاه باید سعی شود در درجه اول کلیه خواهران دانشجوی غیر بومی در خوابگاه اسکان داده شوند .

ماده 3 :  مدت اسکان دانشجویان در خوابگاه در صورت وجود امکانات خوابگاهی ، دانشجویان نیازمند و فاقد محل سکونت می توانند از تاریخ شروع به تحصیل به شرح زیر از خوابگاههای دانشجویی استفاده کنند :

1ـ3ـ  کاردانی ، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر 4 نیم سال .

2ـ3ـ  کارشناسی پیوسته و دکترای تخصصی حداکثر 8 نیمسال  .

3ـ3ـ  کارشناسی ارشد پیوسته ( معماری و دامپزشکی ) حداکثر 12 نیمسال  .

تبصره 1 : معاون دانشجویی وفرهنگی دانشگاه با در نظر گرفتن وضعیت خاص دانشجو و امکانات موجود می تواند برای دانشجویان مقطع تحصیلی کاردانی ، کارشناسی ارشد ناپیوسته یک نیمسال و دانشجویان مقاطع تحصیلی دیگر تا دو نیمسال تحصیلی مجوز اقامت بیشتر در خوابگاه را صادر نماید .

تبصره 2 : مجوز اقامت دانشجو در خوابگاه در صورت محرز شدن عدم صلاحیت وی برای ادامه سکونت ، در هر مقطع زمانی می تواند لغو گردد ، تشخیص عدم صلاحیت به عهده کمیته انضباطی یا معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه است .

تبصره 3 : در صورتی که دانشجویی در موعد مقرر خوابگاه را تخلیه ننماید ، معاونت دانشجویی و فرهنگی رأساً می تواند نسبت به تخلیه محل سکونت نامبرده اقدام نموده و مورد تخلف دانشجو را به مراجع ذیصلاح جهت پیگیری های بعدی گزارش نماید .

ماده 4 : اهم وظایف دانشجو در زمان سکونت در خوابگاه

1ـ4ـ  رعایت قوانین و مقررات عمومی ، اخلاقی و انضباطی خوابگاه .

2ـ4ـ  حفاظت از اموال شخصی و اهتمام در حفظ و نگهداری اموال دانشگاه .

3ـ4ـ  رعایت نظم و انضباط و شعائر اسلامی . 

4ـ4ـ  رعایت شئونات اسلامی و دانشجویی .

 5ـ4ـ عدم ایجاد مزاحمت و سر و صدا در خوابگاه و احترام به حقوق دیگران .

6ـ4ـ  استفاده صحیح از امکانات خوابگاه .

7ـ4ـ  همکاری نزدیک و صمیمانه با مسئولین خوابگاه .

8ـ4ـ  تأمین لوازم شخصی و پتو ، ملحفه و بالش .

9ـ4ـ  تخلیه خوابگاه بر اساس اعلام معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در مهلت تعیین شده .

تبصره : کلیه دانشجویان در طول تعطیلات تابستان ، موظف به تخلیه خوابگاهها هستند ، مگر در شرایط استثنایی و در صورت وجود برنامه های آموزشی در طول تابستان که حدود و شرایط آن از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی اعلام می شود .

ماده 5 : این آیین نامه در 5 ماده ، 9 تبصره و 25 بند تنظیم و در تاریخ 20/12/74 به تصویب وزیر فرهنگ و آموزش عالی رسیده و از تاریخ تصویب ، لازم الاجراست .  

دستور العمل  مربوط به اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی  دانشگاه ها  و موسسات آموزش عالی

مقدمه :

در اجرای ماده 3 قانون مصوب 9/12/1371 صندوق رفاه دانشجویان  و بند 4 بخشنامه شماره 27106  مورخ 15/11/1373 وزیر محترم علوم ، تحقیقات و فنآوری  بمنظور ایجاد روش یکسان در دریافت اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی در سراسر کشور دستورالعمل زیر جهت اجرا ابلاغ می گردد .

1 – دانشجویانی می توانند از خوابگاههای دانشجویی استفاده کنند که از هیچگونه کمک موسسات دیگر و وام مسکن صندوق استفاده ننمایند و به کاری که مستلزم کسب درآمد باشد  نیز اشتغال نداشته باشند ( کار دانشجویی مستثنی است )

تبصره 1  - مدت مجاز استفاده دانشجویان واجد شرایط از خوابگاه دانشجویی مطابق مندرج در ماده 9 آئین نامه نحوه استفاده از وامهای صندوق رفاه دانشجویان خواهد بود .

تبصره 2 – دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مجاز می باشند خوابگاههای مازاد ظرفیت خود را با رعایت سرانه های استاندارد و با نرخ 50 % علاوه بر مبلغ اجاره بها تعیین شده و به ازای دریافت نقدی در ابتدای هر نیمسال تحصیلی ، در اختیار سایر دانشجویان ( غیر روزانه ) متقاضی فاقد شرایط اسکان ، در خوابگاه قرار دهند .

تبصره 3 – مبنای  نرخ اجاره  بهای خوابگاه دانشجویانی که بدلیل طولانی شدن مدت تحصیل ، متقاضی استفاده از خوابگاه می باشند تا سقف 3 نیمسال تحصیلی در صورت وجود ظرفیت خوابگاهی مازاد براساس جدول ذیل و به صورت پرداخت نقدی در ابتدای هر نیمسال تحصیلی محاسبه می گردد .

نیمسال اقامت اضافی

درصد افزایش اجاره بها

اول

50 %

دوم

100 %

سوم

150 %

 

2 – دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور موظفند پس از اخذ سند رسمی تعهد پرداخت اجاره بها نسبت به واگذاری خوابگاه اقدام و اجاره آن را در ابتدای هر نیمسال تحصیلی به صورت نقدی دریافت و بحساب درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان واریز نمایند . در غیر اینصورت موسسه آموزشی مربوط در قبال در اختیار گذاشتن خوابگاهها مکلف به تادیه اجاره بهای مستنکفین از پرداخت و جبران خسارت وارده می باشد .

  1. میزان اجاره بهای خوابگاه ههای دانشجویان مجرد که باید توسط دانشجویان به حساب صندوق رفاه واریز گردد بشرح زیر است .

 

الف : دانشجویانی که در اطاقهای 1 و 2  نفره اسکان دارند  ماهانه معادل 100 در صد وام مسکن صندوق برای دانشجویان مجرد

ب : دانشجویانی که در اطاقهای 3 و 4  نفره اسکان دارند  ماهانه معادل 80 در صد وام مسکن صندوق برای دانشجویان مجرد

ج  : دانشجویانی که در اطاقهای 5 و 6  نفره اسکان دارند  ماهانه معادل 70در صد وام مسکن صندوق برای دانشجویان مجرد

د : دانشجویانی که در اطاقهای 5 و 6   نفره اسکان دارند  ماهانه معادل 60در صد وام مسکن صندوق برای دانشجویان مجرد

ه : دانشجویانی که در اطاقهای 9  نفره اسکان دارند  ماهانه معادل 50 در صد وام مسکن صندوق برای دانشجویان مجرد

و : در مورد اطاقها و سالنهایی که بواسطه شرایط اضطراری موقتا به خوابگاههای دانشجویی تبدیل شده یا می شود چنانچه تعداد دانشجویان هر هر اطاق یا سالن بیش از 9 نفر باشد . ماهانه معادل 35 درصد وام مسکن صندوق برای دانشجویان مجرد .

 

4 – دانشجویانی که از خوابگاههای متاهلی مستقل و دارای امکانات استفاده می کنند معادل 100 % و دانشجویانی که از خوابگاههای متاهلی غیر مستقل با امکانات مشترک استفاده می نماید معادل 70 % وام مسکن متاهلی واریز می نماید .

5 – دانشجویان بهره مند از خوابگاههای دانشجویی متعهد می باشند که پس از پایان هر سال تحصیلی ، قطع ارتباط دانشجویی و یا فراغت از تحصیل ، خوابگاه محل سکونت دوران دانشجویی را تخلیه نمایند در غیر این صورت از زمان استنکاف موظف به پرداخت ده برابر اجاره بهای خوابگاه بطور یکجا خواهند بود .

6 – دانشگاهها و موسسات آموزش عالی موظفند اسامی دانشجویانی را که از خوابگاههای دانشجویی استفاده می نمایند از طریق سیستم جامع به صندوق ارسال کنند ( پیوست شماره 17 )

7 – از آنجا که اجاره بهای خوابگاهها به عنوان یکی از منابع درآمد صندوق محسوب شده و باید حساب صندوق واریز گردد ، مقرر گردیده  در راستای تشویق دانشگاه ها به وصول درآمد صندوق 20 % از در آمد اجاره بهای خوابگاهها درطول سال بعنوان اعتبار جهت تعمیر نگهداری و تجهیز خوابگاههای دانشجویی به دانشگاهها تخصیص داده شود .

8 – مبنای  محاسبه اجاره بهای خوابگاه ها در هر سال تحصیلی با توجه به میزان ارقام وام مسکن  همان سال می باشد .