در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 20 دی 1403

پرونده ویژه با عنوان ؛ ماه خوب خدا کاری از اداره امور فرهنگی دانشکده فنی شهید چمران رشت

ماه خوب خدا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاریخ بعثت و عصر ظهور( فصل دوم )

علیرضا پناهیان در سحرهای ماه مبارک رمضان با حضور در برنامۀ سحر شبکۀ افق، فصل جدیدی از سلسله‌ مباحث «تاریخ بعثت و عصر ظهور» را آغاز کرده و دربارۀ تناسب بعثت پیامبر اسلام(ص) با ظهور امام‌زمان(ع) به گفتگو می‌پردازد. در ادامه، فرازهایی از جلسه سوم این گفتگو را می‌خوانید. جهت مشاهده تمام متن بروی گزیده سخن کلیک نمایید .

فقط زورگویی ممنوع نیست، مرعوب‌شدن در مقابل زورگویان هم ممنوع است / پیامبر(ص) در کنار مبارزه با مغرورین، به تقویت مرعوبین و مستضعفین پرداخت / قدرت‌دادن به مردم و مستضعفین، اتفاقی است که منتظریم در ظهور هم بیفتد.

آیه

أَلَآ إِنَّ أَوْلِیَآءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ‏
أَلَّذِینَ ءَامَنُواْ وَکَانُواْ یَتَّقُونَ‏
 

ترجمه

آگاه باشید که قطعاً بر اولیاى خدا، نه ترسى است و نه اندوهگین مى شوند.
آنان که ایمان آورده اند و شیوه ى آنان پرهیزکارى است.
 

نکته ها

 

این آیات ویژگى هاى اولیاى خدا را بازگو مى کند. شعار آنان این است: «انّا نخاف من ربّنا...» [298] ونتیجه ى این خوف، تقواست وثمره ى تقوا: «لایحزنهم الفزع الأکبر» [299] این عدم خوفِ اولیاى خدا، هم در دنیاست و هم در آخرت. «لاخوف علیهم»
پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله فرمود: اولیاى خدا سکوتشان ذکر است، نگاهشان عبرت، سخنشان حکمت و حرکتشان در جامعه، مایه ى برکت است. [300]
على علیه السلام فرمود: خداوند ولىّ خود را میان مردم پنهان کرده است، پس هرگز مسلمانى را تحقیر نکنید، شاید او از اولیاى خدا باشد، «انّ اللَّه اخفى ولیّه فى عباده فلاتستصغرنّ عبداً من عبیداللَّهِ فربّما یکونُ ولیّه وانتَ لاتعلم» [301]

298) انسان، 10.
299) انبیاء، 103.
300) تفسیر صافى.
301) تفسیر نورالثقلین.
 

پیام ها

 

1- کسى که ولىّ خدا باشد، خدا هم ولىّ اوست. [302] «انّ اولیاء اللّه لاخوف علیهم»
2- کسى که خوف الهى داشته باشد، خوفى دیگر نخواهد داشت. «ان اولیاء اللّه لاخوف علیهم» (آن را که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است)
3- اولیاى خدا، آینده اى روشن وبدون بیم واندوه دارند. «انّ اولیاء اللّه لاخوف علیهم و لا هم یحزنون»
4- ایمان و تقوا، خصلتِ ریشه دارِ اولیاى خداست. «آمنوا وکانوا یتّقون»
5 - ایمان و تقواى دائمى، هم سبب رفع نگرانى است و هم انسان را از اولیاى خدا قرار مى دهد. «انّ اولیاء اللّه... آمنوا وکانوا یتّقون»

302) آیاتِ 257 بقره «اللَّه ولىّ الذین آمنوا»، 68 آل عمران «واللَّه ولىّ المؤمنین» و19 جاثیه «واللَّه ولىّ المتقین»
 

 

معرفی کتاب ؛

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روایتی از زندگی  شهید«اکبر توپا»

نخستین شهید دانشجو گیلانی از دانشکده فنی شهید چمران رشت

شهید «اکبر توپا» متولد سال 1338 در رشت دانشجوی رشته مکانیک تکنولوژی، جوانی هوشمند، متّقی و شکیبا بود. وی در فراگیری علوم و شناخت فرهنگ های مختلف جامعه از خود رغبت بسیاری نشان می داد و این امر باعث می شد که در هر فرصتی کتابی تهیه کرده تا بر بار علمی خود بیافزاید. 

 
شهید توپا، باانضباط، خوش اخلاق و دارای هوش و ذکاوت خارق العاده ای بود. در کارها جدّیت و پشتکار داشت و با صبر و حوصله بر مشکلات فائق می آمد. وی به دلیل داشتن بصیرت خاص، دوستان خود را بر مبنای علائق دینی و مذهبی انتخاب کرده و برای انجام دوستی ها، فداکاری های ارزنده ای از خود نشان می داد. این شهید از ارادتمندان سالار شهیدان بوده و همه ساله، ایّام محرّم در مراسم سوگواری، حضور فعّالی داشت. عشق به شهادت و عارفانه زیستن با وجودش آمیخته شده و آن چنان در او ریشه دوانیده بود که در میادین نبرد حق علیه باطل با به شهادت رسیدنش، ژرفای آن عشق، بر همه آشکار شد.
 
بخشی از وصیتنامه شهید اکبر توپا
 
حال که کشور عزیزمان ایران، مورد تهاجم دشمنان اسلام قرار گرفته است، بر خود وظیفه دانستم که برای دفاع از دین و دستاوردهای انقلاب اسلامی لباس رزم به تن نموده و در مقابل این بعثیان کوردل، از آب و خاک میهن خود، دفاع کنم.
 
شهید اکبر توپا در تاریخ 15 دی ماه 1359 در سونسنگرد به شهادت رسید. روحش شاد و یادش گرامی باد.