کارگاه آموزشی آسیب ها و چالشهای فضای مجازی برای دانشجویان
کارگاه آموزشی آسیب ها و چالشهای فضای مجازی
به گزارش روابط عموی دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان - دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران رشت، اداره امور فرهنگی دانشکده شهید چمران رشت با مشارکت سازمان پلیس فتا استان گیلان کارگاه آموزشی آسیب ها و چالشهای فضای مجازی را برای مجموعه ای از دانشجویان مرکز برگزار نمود. در این نشست یکی از کارشناسان اعزامی از سازمان پلیس فتای استان گیلان مهندس قریبی به بیان آسیبها و خطرات پیرامون حوزه فضای مجازی، خطرات استفاده از شبکه های اجتماعی و راهکارهای پیشگیری از بروز آن پرداخت.وی سرقت از حساب های بانکی به روش های مختلف از جمله کلاهبرداری، ایمیلی، پیامکی و سرقت رمز عابر بانک از طریق مهندسی اجتماعی، هتک حرمت و نشر اکاذیب را از رایج ترین جرایم رایانه ای در کشور دانست. ستوان دوم جناب آقای قریبی امنیت در اینترنت را موضوعی مهم و حیاتی دانست و گفت: عدم رعایت نکات امنیتی لازم در فضای مجازی ، خطرات و آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
مهندس قریبی عدم آگاهی کاربران را علت عمده سرقت اطلاعات شخصی دانست و افزود: عدم آگاهی کاربران موجب می شود بخش عظیمی از اطلاعات درون رایانهها در اختیار نفوذ گران سایبری قرار گرفته و اطلاعات ، نام کاربری ، کلمات عبور و اطلاعات محرمانه کاربران سرقت می شود . همچنین در پایان کارگاه آموزشی ستوان دوم قریبی با بیان اینکه تامین امنیت فضای مجازی و تبادل اطلاعات، صیانت از هویت دینی، ملی و ارزش های انسانی جامعه در حوزه فضای مجازی، حفظ حریم شخصی و آزادی های مشروط در فضای مجازی و حفظ زیرساخت های جامع کشور در برابر حملات الکترونیکی از اهداف اصلی پلیس فتا به شمار می رود براین نکته اشاره داشت که تشخیص خوب یا بد بودن اینترنت یا هرگونه وسایل ارتباط جمعی در حوزه وظیفه پلیس نیست، افزود: وظیفه پلیس است تا هشدارها و آموزش های لازم را برای حفاظت کاربر از اطلاعات شخصی خود بدهد تا کاربران به دلیل ناآگاهی با مشکل در این بخش مواجه نشوند.
در پایان این نشست جناب آقای دکتر شمشادی ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان ضمن تشکر از سازمان پلیس فتا استان گیلان و همچنین از مهندس قریبی (ستوان دوم – پلیس فتا استان گیلان) که با بیان شیوا و مبسوط خود به روشنگری افکار در خصوص آسیبهای فضای مجازی تقدیر و تشکر داشتند .