برگزاری دوره آموزشی" مهارت های اشتغال در برنامه درسی" باحضور دکتر صالحی عمران در دانشگاه گیلان
دوره آموزشی" مهارت های اشتغال در برنامه درسی" روز یکشنبه 20 آبان، به همت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان در قالب طرح دانش افزایی و توانمند سازی اعضای هیأت علمی، در تالار شهید انصاری دانشکده فنی این دانشگاه، برگزار شد.
در ابتدای این دوره، دکتر فرهاد شیرینی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، درباره اهداف سند راهبردی دانشگاه، مطالبی را مطرح نمود.
سپس دکتر ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشکده فنی و حرفه ای کشور، در رابطه با ایجاد و گسترش آموزش عالی، انتقادات مطرح شده درباره آموزش عالی، راههای برون رفت از مشکلات و ضرورتهای فراهم کردن نیروی کار برای بدنه دولت، مطالبی را بیان نموده و به موضوع گسترش آموزش عالی در ایران پس از دوران جنگ پرداخت.
دکتر صالحی عمران، ضمن اشاره به تمایل خانواده ها به آموزش عالی اذعان داشت: درخواست عموم مردم و خانواده ها، سیاستگذاران را به سمت توسعه آموزش عالی سوق داد.
وی در ادامه به انتقادات مطرح شده درباره آموزش عالی اشاره نمود و مهمترین انتقاد را عدم انطباق آموزش عالی با نیاز های شغلی و مسأله اشتغال دانست.
دکتر صالحی با اشاره به اینکه«سرمایه انسانی» یکی از ارزشمندترین ذخایر اقتصادی است، گفت: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، جهان در سال ۲۰۱۷، به طور میانگین، تنها ۶۲ درصد از سرمایه انسانی خود را توسعه داده است. همچنین رتبه کشورمان در شاخص به کارگیری سرمایه انسانی، در بین ۱۳۰ کشور، ۱۲۸ است!
شاخص دیگر، میزان توانمندی دانشگاه ها در زمینه اشتغال زایی برای سرمایه انسانی است که دانشگاه استنفورد، رتبه اول جهان را در این زمینه داراست.
دکتر صالحی در انتهای سخنان خود، در خصوص موارد انتقادی دیگر به آموزش عالی از جمله بی انگیزه بودن دانشجویان، جدی نگرفتن مدرک توسط کارفرما و بازار کار و مناسب نبودن سرفصل ها از نظر اشتغال زایی، توضیحاتی ارایه کرد.