نشست رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان با رییس اتاق بازرگانی گیلان
به گزارش اداره کل روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان؛ اعضای دبیرخانه اتاق بازرگانی گیلان در صبحانه کاری خود میزبان رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان گیلان و هیات همراه بودند.
در این نشست اعضای دبیرخانه اتاق بازرگانی که متشکل از روسای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق اصناف و اتاق تعاون هستند ضمن دیدار با دکتر رسول شمشادی، رییس دانشگاه فنی و حرفهای گیلان به ایجاد تعامل میان دانشگاه و بازرگانی، اصناف و تعاون تاکید کردند.
آموزشهای مهارتی بازارمحور به جامعه کسب و کار کمک میکند
دکتر رسول شمشادی ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان هم با ابراز امیدواری از همکاری و تعامل این دانشگاه با مجموعه اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون گفت: دانشگاه فنی و حرفهای که پذیرش دانشجو در این مرکز دانشگاهی از طریق ورودی کنکور سراسری صورت میگیرد در سال 1390 با هدف ایجاد ارتباط مستقیم میان دانشگاه با صنعت، تجارت و اصناف و فعالان حوزه کسب و کار ایجاد شد که هماکنون با داشتن مراکز دانشگاهی در سراسر کشور در گیلان نیز این دانشگاه با داشتن ساختمان مرکزی در رشت در شهرهای رشت، انزلی، آستانه، لاهیجان، صومعهسرا و رستمآباد دارای دانشگاه است و شهر رشت دارای دو واحد مستقل آقایان و خانمها با جذب 6 هزار و 200 دانشجو است.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای گیلان با اشاره به اینکه در این دانشگاه علیرغم اعطای مدرک دورههای کاردانی و کارشناسی به دانشجویان در قالب تفاهمنامه همکاری دورههای تخصصی ساعتی نیز به صاحبان مراکز صنعتی، تجاری و کسب و کار ارائه میشود ادامه داد: کلیه رشتههای علوم مهارتی از جمله تاسیسات، برق الکترونیک، برق صنعتی، عمران، معماری، صنایع چوب و سایر رشتههای مرتبط با فضای کسب و کار در این دانشگاه تدریس میشود.
وی با بیان این مطلب که هماکنون تفاهمنامههای متعددی در این مرکز با بنگاههای اقتصادی و صاحبان حرف منعقد شده است تصریح کرد: باتوجه به وجود 5/4 میلیون نفر بیکار در کشور که غالب آموزشهای آنان عرضه محور است نه تقاضامحور بنابراین تعامل و همکاری سه اتاق گیلان میتواند راهگشای آموزشهای مهارتی بازارمحور و موثر در جامعه کسب و کار باشد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان با تاکید بر اینکه در این دانشگاه برخی از رشتهها که در بازار کار نیازمند تخصص است و بازار خوبی نیز برای آن وجود دارد با جذب اساتید دانشگاهی و دانشجو تلاش شده است تا مهارتها را در اینها ایجاد کنیم افزود: نهادینه کردن مهارتها امروز در جامعه نقش مهمی را ایفا میکند چرا که برای رونق اشتغال و توسعه اقتصادی جوانان میباید به مهارتها توجه کنند.
رسول شمشادی، به همکاری دبیرخانه اتاقهای مشترک بازرگانی، اصناف و تعاون بهعنوان نهادهای موثر در توسعه فضای کسب و کار پرداخت و عنوان کرد: انجام تفاهمنامههای مشترک میان دانشگاه فنی و حرفه ای و اتاقهای بخش خصوصی با همکاری اتاق بازرگانی گیلان و اصناف میتواند گیلان را به یک پایلوت مهم در حوزه مهارتها در فضای کسب و کار تبدیل کند و در این رابطه برای اینکه بتوانیم یک صنعت و بازار پویا و پایدار داشته باشیم تعامل بین صنعت، تجارت و دانشگاه میتواند اقتصاد گیلان را با رونق و شکوفایی روبهرو کند.
به گفته وی آموزش نامتناسب و غیرموازی علیرغم اینکه آینده شغلی جوانان را به مخاطره خواهد انداخت از سویی دیگر آینده ثبات اقتصادی در بنگاههای اقتصادی را نیز با چالش روبهرو میکند بنابراین یک نیروی انسانی دارای مهارت و تجربه و علم میتواند به پویایی جامعه کمک شایانی داشته باشد و نگاه خردمندانه دبیرخانه مشترک اتاقهای بخش خصوصی گیلان در این رابطه بسیار ارزشمند قلمداد میشود.
نقش مهم مهارت در توسعه فضای کسب و کار
در ادامه هادی تیزهوش تابان، رییس اتاق بازرگانی گیلان در این نشست با اشاره به اینکه پیوستگی میان علم و تجربه موجب تقویت مهارتهای شغلی میشود و برای ارتقای سطح مهارتها تجربههای علمی زمانی که با دورههای تخصصی و دانشگاهی همراه میشوند به توسعه فضای کسب و کار دامن خواهد زد گفت: نقش مهم مهارتها در توسعه فضای کسب و کار بیبدیل و انکارناپذیر است و امروز برای توسعه اشتغال پایدار و ایجاد کسب و کار پررونق میباید به زیرساختهای اولیه این مهم که همان مهارتها است توجه شود.
رییس اتاق بازرگانی گیلان با تاکید بر اینکه ایجاد دبیرخانه مشترک میان اتاقهای بخش خصوصی گیلان با هدف تعامل و هماندیشی و رسیدن به یک فهم مشترک برای توسعه اقتصادی استان صورت گرفت یادآور شد: هماکنون فضای همکاری و همدلی میان سایر بخشهای خصوصی گیلان در قالب یک دبیرخانه مشترک در حال انجام است و این دبیرخانه موجب میشود بسیاری از مشکلات بنگاههای اقتصادی و فعالان عرصه تجارت و کسب و کار بهصورت هماهنگ و همصدا منعکس شود.
به گفته وی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در گیلان تاکنون برای رفع موانع بنگاههای اقتصادی و تسهیل در فضای کسب و کار نقش موثری را با حمایت استاندار گیلان دنبال کرده است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه پیشنهاد داد: دانشگاه فنی و حرفهای گیلان میتواند با ایجاد تفاهمنامه با اتاق بازرگانی گیلان علیرغم همکاری در سطح استانی در سطح خارج از کشور از جمله روسیه نیز فعالیت کند.
رییس اتاق اصناف مرکز گیلان نیز در این نشست به اهمیت و نقش مهارتها در فضای کسب و کار و اصناف پرداخت و گفت: اصناف باتوجه به جایگاهی که در اقتصاد کشور دارد توجه به مهارتها در این حوزه بسیار ضروری است.
جلالالدین محمد شکریه افزود: بسیاری از واحدهای تولیدی دارای پروانه از اصناف هستند لذا ترغیب آنان به کسب مهارتهای شغلی که با تخصص و مدارک علمی و دانشگاهی باشد بسیار ضروری است.
نایب رییس اول اتاق اصناف ایران تاکید کرد: اتاق اصناف آماده همکاری با دانشگاه فنی و حرفهای گیلان است.